Τι είναι ο Προσθετολόγος

Τι είναι ο Προσθετολόγος και που μπορεί να μας βοηθήσει:


Προσθετολόγος είναι ο οδοντίατρος που έχει εξειδικευθεί επί 3ετία μετά το πέρας των οδοντιατρικών σπουδών του στην οδοντική προσθετική και ασχολείται αποκλειστικά με την προσθετική αποκατάσταση του στόματος των ασθενών του. Στα πλαίσια της προσθετικής θα μπορούσαμε να ένταξουμε την οποιαδήποτε εργασία κατά την οποία ΠΡΟΣΘΕΤΟΥΜΕ κάποιο ξένο βιο-υλικό στην στοματική κοιλότητα για την αναπλήρωση κάποιου ελλείμματος. Αυτό μπορεί να είναι ένα απλό σφράγισμα, μια ολική ή μερική οδοντοστοιχία (μασέλα), μια απλή γέφυρα ή θήκη, μέχρι και την πιο σύνθετη αποκατάσταση με εμφυτεύματα.

Ένα σημαντικό μέρος της κλινικής άσκησης αφιερώνεται στην εκπόνηση σχεδίων θεραπείας για περίπλοκα περιστατικά που μπορεί να περιλαμβάνουν δυσλειτουργία των κροταφογναθικών αρθρώσεων καθώς και αποσυναρμογή της σύγκλεισης των δοντιών, ενσωματώνοντας τις τελευταίες εξελίξεις σε όλες τις ειδικότητες της οδοντιατρικής (περιοδοντολογία, ορθοδοντική, ενδοδοντία, γναθοχειρουργική κτλ.). Θα μπορούσαμε να παρομοιάσουμε έναν προσθετολόγο ως τον «μαέστρο» σε μια ορχήστρα που αποτελείται από τους συναδέλφους των άλλων ειδικοτήτων.

Στην φαρέτρα ενός προσθετολόγου συμπεριλαμβάνονται και οι εργασίες ΑΙΣΘΗΤΙΚΟΥ τύπου, όπως η λεύκανση, οι όψεις πορσελάνης και ρητίνης και oτιδήποτε άλλο χρειασθεί για ένα άρτιο λειτουργικό και αισθητικό αποτέλεσμα.

Additional Info

  • header Image: header Image

Δείτε τα περιστατικά των ασθενών μας

ΕΜΦΥΤΕΥΜΑΤΑ

ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΗ

Εγγραφείτε στον Newsletter μας
Όροι και Προϋποθέσεις
Για να προσφέρουμε καλύτερη εμπειρία στους χρήστες μας χρησιμοποιούμε Cookies.
Πολιτική Απορρήτου Συμφωνώ