Εμφυτεύματα δοντιών

Η ενσωμάτωση των εμφυτευμάτων στην οδοντιατρική επιστήμη αποτέλεσε «επανάσταση» από τα μέσα της δεκαετίας του 1980. Με τα εμφυτεύματα μπορούμε να αποκαταστήσουμε οποιαδήποτε έλλειψη δοντιών με μια ακίνητη προσθετική εργασία, την οποία ο ασθενής αισθάνεται σαν τα φυσικά του δόντια.

Η θεραπεία με εμφυτεύματα αποτελείται από δύο στάδια: το χειρουργικό κατά το οποίο γίνεται η τοποθέτηση των εμφυτευμάτων στην γνάθο του ασθενή και το προσθετικό, μετά από ένα εύλογο χρόνο επούλωσης (το οποίο και διαφέρει ανάλογα το περιστατικό), κατά το οποίο κατασκευάζεται η τελική προσθετική εργασία. Αυτή προσαρμόζεται πάνω στο εμφύτευμα είτε με ειδική κονία (προσκολλούμενες αποκαταστάσεις) είτε με μια βίδα (κοχλιούμενες αποκαταστάσεις).

Σε επιλεγμένα περιστατικά η αποκατάσταση μπορεί να γίνει και άμεσα (άμεση φόρτιση εμφυτευμάτων), χωρίς να περιμένουμε την επούλωση του ασθενή, κατί το οποίο μειώνει το χρόνο θεραπείας και την όποια ανάγκη για χρήση προσωρινών δοντιών.

Μεγάλη βελτίωση που αναβαθμίζει σε καθοριστικό βαθμό την ποιότητα ζωής, σε ασθενείς με ολικές και μερικές οδοντοστοιχίες που "παίζουν" μέσα στο στόμα (μασέλες, μηχανάκια), μπορούν να προσφέρουν τα εμφυτεύματα.
Σε αυτές τις περιπτώσεις ο αριθμός των εμφυτευμάτων είναι μικρότερος και απαιτείται κάποιος συνδετικός μηχανισμός (σύνδεσμος) που θα τα συνδέσει με την οδοντοστοιχία.

Ακόμα και σε περιπτώσεις όπου δεν υπάρχει διαθέσιμο κόκκαλο στις γνάθους μπορούμε με οστικά μοσχεύματα να "φτιάξουμε” το κόκκαλο ώστε να υποδεχθεί επιτυχώς τα εμφυτεύματα. Μια επίσκεψη μαζί με το κατάλληλο ακτινογραφικό υλικό (πανοραμική, αξονική τομογραφία) θα σας δώσει μια υπεύθυνη απάντηση για τη δική σας ξεχωριστή περίπτωση.

Εμφυτεύματα δοντιών

emfiteymata2.jpg
Αποκατάσταση 4 προσθίων δοντιών με 4 εμφυτεύματα
emfiteymata2.jpg - copy
Αποκατάσταση προσθίου δοντιού με εμφύτευμα
emfiteymata2.jpg - copy - copy
Αποκατάσταση όλων των πάνω δοντιών με επένθετη οδοντοστοιχία στηριγμένη σε 3 εμφυτεύματα
emfiteymata2.jpg - copy - copy - copy
Αποκατάσταση οπισθίων δοντιών με εμφυτεύματα
emfiteymata2.jpg - copy - copy - copy - copy
Αποκατάσταση οπισθίων δοντιών με εμφυτεύματα και διόρθωση άνω δοντιών με στεφάνες
emfiteymata2.jpg - copy - copy - copy - copy - copy
Αποκατάσταση σπασμένου δυσχρωμικού δοντιού με εμφύτευμα
emfiteymata2.jpg - copy - copy - copy - copy - copy - copy
Αποκατάσταση όλων των επάνω δοντιών με εμφυτεύματα
previous arrow
next arrow

Additional Info

  • header Image: header Image
Εγγραφείτε στον Newsletter μας
Όροι και Προϋποθέσεις
Για να προσφέρουμε καλύτερη εμπειρία στους χρήστες μας χρησιμοποιούμε Cookies.