Τεχνολογία Ιατρείου

Τεχνολογία Ιατρείου


Υπολογιστικά κατευθυνόμενη τοποθέτηση εμφυτευμάτων.
Με την βοήθεια των πιο σύγχρονων απεικονιστικών τεχνικών και των κατάλληλων software μπορούμε να προβλέψουμε το τελικό αποτέλεσμα μιας προσθετικής εργασίας επί εμφυτευμάτων και βάση αυτής να εκτυπώσουμε τρισδιάστατους νάρθηκες, οι οποίοι και καθοδηγούν την τοποθέτηση των εμφυτευμάτων στην κατάλληλη θέση.

Με αυτόν τον τρόπο μπορούμε να παραδώσουμε άμεσα την ίδια ώρα μια προσωρινή αποκατάσταση στα εμφυτεύματα, καθότι είναι γνωστή εκ των προτέρων η ακριβής θέση και κλίση αυτών μέσα στο στόμα.

Ψηφιακή αποτύπωση


Οι περισσότεροι από εμάς έχουν βιώσει την όχι τόσο ευχάριστη εμπειρία της ενδοστοματικής αποτύπωσης με την βοήθεια κάποιου ελαστομερούς υλικού, το οποίο αφήνεται μέσα στο στόμα για να πήξει αρκετά λεπτά με αποτέλεσμα πολλές φορές να δημιουργείτε αίσθημα  «τάσης προς έμετο». Στις περισσότερες περιπτώσεις αυτό μπορεί να αποφευχθεί με την χρήση της ψηφιακής τεχνολογίας, κατά την οποία τα δόντια «αποτυπώνονται» από ειδικό scanner. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα την άνεση του ασθενούς αλλά και την άμεση και με μεγάλη ακρίβεια μεταφορά της εργασίας στο οδοντοτεχνικό εργαστήριο, το οποίο με την σειρά του ψηφιακά θα κατασκευάσει την προσθετική εργασία.

Additional Info

 • header Image: header Image
 
texn-iatr.jpeg
texn-iatr.jpeg - copy
DSC_0680.jpeg
DSC_0181.jpeg
DSC_0443.jpeg
DSC_0522.jpeg
DSC_0560.jpeg
DSC_0662.jpeg
previous arrow
next arrow

Εφαρμογές 3D Printer


Με το 3D Printer που διαθέτει το ιατρείο μπορούν να κατασκευαστούν ψηφιακά και με μεγάλη ακρίβεια εκμαγεία των δοντιών που έχουν αποτυπωθεί ψηφιακά, προσωρινές ακρυλικές θήκες, ακρυλικοί νάρθηκες τοποθέτησης εμφυτευμάτων καθώς και ακρυλικοί νάρθηκες βρουξισμού που χρησιμοποιούνται κατά την διάρκεια του νυχτερινού ύπνου.

Laser Biolase σκληρών και μαλακών ιστών


Το οδοντιατρικό Laser μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε πληθώρα εφαρμογών, από σφραγίσματα χωρίς τροχό και χωρίς ένεση μέχρι στην θεραπεία του επιχείλιου έρπη και των στοματικών αφθών. Έτσι μας βοηθά στην καταπολέμηση του άγχους και του φόβου του ασθενούς και εξασφαλίζει καλύτερη "μετεγχειρητική" πορεία. Πιο αναλυτικά το Laser χρησιμοποιείται σε:

 • Σφραγίσματα
 • Λεύκανση
 • Προσθετική
 • Ουλοπλαστική
 • Εμφυτεύματα
 • Εκτομή χαλινού
 • Περιστεφανίτιδες σε φρονιμίτες
 • Εξαγωγές
 • Θεραπεία ευαίσθητων δοντιών
 • Συντήρηση αποτελέσματος
 • Καθαρισμός εμφυτευμάτων και ριζών
 • Θεραπεία επιχείλιου έρπη

Εφαρμογές PRF (Platelet-Rich-Fibrin)


Το PRF είναι μια καινοτόμος τεχνολογία που χρησιμοποιείται στην σύγχρονη οδοντιατρική και ιατρική πράξη. Μετά από λήψη μικρής ποόστητας αίματος από τον ασθενή, ακολουθεί ειδική φυγοκέντρησή του με ειδικά πρωτόκολλα, ούτως ώστε να απομονωθούν τα χρήσιμα συστατικά του, όπως αυξητικοί παράγοντες, κυτοκίνες κα. Ακολούθως αυτά τοποθετούνται στο στόμα σε οποιαδήποτε χειρουργική επέμβαση (εξαγωγή, μοσχεύματα, εμφυτεύματα , ανύψωση ιγμορείου, ξηρό φατνίο κα) και βελτιώνει σημαντικά την μετεγχειρητική πορεία του ασθενούς, επιταχύνοντας και το τελικό αποτέλεσμα. Είναι απόλυτα ασφαλής καθώς το PRF προέρχεται από τον ίδιο τον οργανισμό μας.

Ψηφιακή ακτινογραφία


Με την χρήση της ψηφιακής ακτινογραφίας καταφέρνουμε να έχουμε άριστη απεικόνηση της περιοχής που μας ενδιαφέρει, με ελαχιστοποίηση της δόσης της ακτινοβολίας.

Οδοντιατρική μεγέθυνση Zeiss


Ολες οι εργασίες πραγματοποιούνται με την βοήθεια ειδικών μεγεθυντικών φακών (loupes) μεγέθυνσης 3,7 για το αποτελεσματικότερο έλεγχο των λεπτομερειών της κάθε τεχνικής.

Εγγραφείτε στον Newsletter μας
Όροι και Προϋποθέσεις
Για να προσφέρουμε καλύτερη εμπειρία στους χρήστες μας χρησιμοποιούμε Cookies.