Εμφυτεύματα δοντιών

Η ενσωμάτωση των εμφυτευμάτων στην οδοντιατρική επιστήμη αποτέλεσε «επανάσταση» από τα μέσα της δεκαετίας του 1980. Με τα εμφυτεύματα μπορούμε να αποκαταστήσουμε οποιαδήποτε έλλειψη δοντιών με μια ακίνητη προσθετική εργασία, την οποία ο ασθενής αισθάνεται σαν τα φυσικά του δόντια.

Η θεραπεία με εμφυτεύματα αποτελείται από δύο στάδια: το χειρουργικό κατά το οποίο γίνεται η τοποθέτηση των εμφυτευμάτων στην γνάθο του ασθενή και το προσθετικό, μετά από ένα εύλογο χρόνο επούλωσης (το οποίο και διαφέρει ανάλογα το περιστατικό), κατά το οποίο κατασκευάζεται η τελική προσθετική εργασία. Αυτή προσαρμόζεται πάνω στο εμφύτευμα είτε με ειδική κονία (προσκολλούμενες αποκαταστάσεις) είτε με μια βίδα (κοχλιούμενες αποκαταστάσεις).

Σε επιλεγμένα περιστατικά η αποκατάσταση μπορεί να γίνει και άμεσα (άμεση φόρτιση εμφυτευμάτων), χωρίς να περιμένουμε την επούλωση του ασθενή, κατί το οποίο μειώνει το χρόνο θεραπείας και την όποια ανάγκη για χρήση προσωρινών δοντιών.

Μεγάλη βελτίωση που αναβαθμίζει σε καθοριστικό βαθμό την ποιότητα ζωής, σε ασθενείς με ολικές και μερικές οδοντοστοιχίες που "παίζουν" μέσα στο στόμα (μασέλες, μηχανάκια), μπορούν να προσφέρουν τα εμφυτεύματα.
Σε αυτές τις περιπτώσεις ο αριθμός των εμφυτευμάτων είναι μικρότερος και απαιτείται κάποιος συνδετικός μηχανισμός (σύνδεσμος) που θα τα συνδέσει με την οδοντοστοιχία.

Ακόμα και σε περιπτώσεις όπου δεν υπάρχει διαθέσιμο κόκκαλο στις γνάθους μπορούμε με οστικά μοσχεύματα να "φτιάξουμε” το κόκκαλο ώστε να υποδεχθεί επιτυχώς τα εμφυτεύματα. Μια επίσκεψη μαζί με το κατάλληλο ακτινογραφικό υλικό (πανοραμική, αξονική τομογραφία) θα σας δώσει μια υπεύθυνη απάντηση για τη δική σας ξεχωριστή περίπτωση.

Εμφυτεύματα δοντιών

Αποκατάσταση 4 προσθίων δοντιών με 4 εμφυτεύματα
Αποκατάσταση προσθίου δοντιού με εμφύτευμα
Αποκατάσταση όλων των πάνω δοντιών με επένθετη οδοντοστοιχία στηριγμένη σε 3 εμφυτεύματα
Αποκατάσταση οπισθίων δοντιών με εμφυτεύματα
Αποκατάσταση οπισθίων δοντιών με εμφυτεύματα και διόρθωση άνω δοντιών με στεφάνες
Αποκατάσταση σπασμένου δυσχρωμικού δοντιού με εμφύτευμα
Αποκατάσταση όλων των επάνω δοντιών με εμφυτεύματα
previous arrow
next arrow
Slider

Additional Info

  • header Image: header Image
Εγγραφείτε στον Newsletter μας
Όροι και Προϋποθέσεις
Για να προσφέρουμε καλύτερη εμπειρία στους χρήστες μας χρησιμοποιούμε Cookies.
Πολιτική Απορρήτου Συμφωνώ